5 Luxemburgse ondernemers te ondersteunenOok al is de provincie Luxemburg waarschijnlijk niet de belangrijkste economische pool van het land, toch zijn er veel ondernemers geboren die zich hebben weten te onderscheiden en vandaag de dag deelnemen aan de invloed van de provincie of zelfs van België buiten onze grenzen. Zoom in op 5 innovatieve bedrijven die het verdienen om in de schijnwerpers te worden gezet en vooral te worden ondersteund!

 

Bobone, de volledig natuurlijke, ethische cosmetica

Het Bobone-avontuur begint in 2016 in het kleine dorpje Our (Paliseul). De omringende natuur inspireert Charlotte Renard om terug te gaan naar de basis. Ze begint met het creëren van cosmetica die gemaakt is van traditionele en delicate recepten, en 100% natuurlijke en ecologische ingrediënten. Douchegels, zeep, deodorantbalsem, make-up remover, peeling... Alles in nul afvalcontainers van glas of milieuvriendelijke materialen en zonder oververpakking. Wie zei dat voor zichzelf zorgen moeilijk te verzoenen was met het verzorgen van onze planeet?

De producten zijn te koop op de eshop of in meer dan 70 verkooppunten (in België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland) waarnaar verwezen wordt hier.

.

Bobone Belgische natuurlijke biologische cosmetica

 

 

Ice-Watch, de felgekleurde horloges

In 2006 gecreëerd door een bastaardondernemer, Jean-Pierre Lutgen, is Ice-Watch een van de mooiste Belgische succesverhalen. Het bedrijf ontwerpt en distribueert kleurrijke en trendy horloges. Na een groot succes in het begin van 2010 heeft het bedrijf de Europese grenzen verlegd en de internationale markten veroverd. Terwijl de logistiek en de distributie nu vanuit Hongkong worden beheerd, wordt alles wat te maken heeft met marketing, communicatie, juridische aspecten en webacties tussen Brussel en Bastenaken beheerd. 

15 jaar na het begin vindt het merk zichzelf voortdurend opnieuw uit: elk jaar worden er 8 tot 10 nieuwe collecties gelanceerd. De laatste nieuwigheid zijn de horloges met zonne-energie. De innovatie ligt in ultradunne halfronde sensoren die onder de draaiknop zijn geïntegreerd. Het is niet meer nodig om te kiezen voor een imposant sporthorloge. ICE Solar Power horloges zijn de eerste stap naar verandering, maar blijven wel trendy, puur... en natuurlijk kleurrijk!

Ze zijn te koop voor de prijs van 99,00€ op de eshop of in de talrijke verwezen verkooppunten hier.

.

Ice-Watch gekleurde belgische horloges horloges zonne-energie

 

Alpha Food, het leveren van gezonde, lokaal bereide maaltijden

Je woont op 100 mijl per uur en kunt nauwelijks tijd vinden om zelf een gezonde maaltijd te koken? Een jonge Luxemburgse ondernemer biedt u een concept dat nog eenvoudiger is dan dat van de Hello Fresh boxen: gezonde en lokaal bereide maaltijden.

Het principe? U kiest uw maaltijden online, plaatst uw bestelling en ontvangt deze enkele dagen later (maandag als u op vrijdag bestelt, donderdag als u op maandag bestelt). De leveringen worden bij u thuis of op uw werkplek gemaakt, in het Groothertogdom Luxemburg of in de provincie Luxemburg. 

Het menu is gevarieerd, met ontbijten, vegetarische opties, maar ook vis- en vleesgerechten. Persoonlijk maken de muesli-fruit en spirulina, evenals de salade quinoa perzik-mozzarella me erg jaloers! Er is echt voor elk wat wils en een deel van het menu wordt om de 2 à 3 weken vernieuwd. Wat de prijzen betreft, moet u rekenen op 5,45€ voor een ontbijt, en tussen 8,90 en 11,90€ voor een zoute maaltijd. 

Commando's worden gemaakt via de eshop.

Alpha Food gezonde lokale Belgische bereide maaltijden

 

Tcharbon, de lokale en milieuvriendelijke houtskool 

Barbecue seizoen in volle gang? Dat betekent dat het de perfecte tijd is om de alleen maar 100% Belgische houtskool te testen, gemaakt door lokale arbeidskrachten, waardoor een volledige traceerbaarheid gegarandeerd is, met een schone en milieuvriendelijke productie. Het wordt geproduceerd in Bertrix, uit bijproducten van onbehandeld hardhout uit onze Ardense bossen, gelegen binnen een straal van maximaal 75 km rond de productiesite. Het is bovendien om een knipoog te maken naar de oorsprong van het product dat de makers, James Demaret en François Lotin, besloten om het Tcharbon te noemen (het woord "Tcharbon" wordt in het Waals "tcherbon" genoemd). 

Wat de distributie betreft, wordt de voorkeur gegeven aan lokale winkels om aan de filosofie van het merk vast te houden. U vindt deze houtskool in sommige Carrefour Market, AD of Proxy Delhaize, maar ook in een hele reeks "ambassadeurswinkels". De adviesprijs is 8,99€ voor de 20L tas (3 bbq) en 16,99€ voor de 40L tas (6 bbq). 

Om deze houtskool te verkrijgen, ga naar de eshop of in een van de partner verkooppunten hier.

Tcharbon charbon de bois local belge barbecue 

 

Point Carré, de multimerkenboetieks voor de hele familie

Als u uit het zuiden van België komt, hoeft u geen kennis te maken met de multimerkketen van Point Carré. Maar als je het concept nog niet kent en je bent een modefanaat, dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

Point Carré werd in 1995 geboren in de geest van Xavier Goebels, die de mode voor iedereen toegankelijk wilde maken door een netwerk van merkkledingwinkels in kleine en middelgrote steden te ontwikkelen. Vandaag de dag is PointCarré de leider van het multimerk in Wallonië met een netwerk van 27 winkels en - sinds kort - een eshop! 

Op merkniveau vind je Levi's, Tommy Hilfiger, Mango, Scotch & Soda, Kocca... Er is voor elke stijl en voor de hele familie wel iets te vinden! En als u niet weet wat u moet kiezen, kunt u een beroep doen op de diensten van een persoonlijke shopper, dat wil zeggen een speciaal voor morfologie en colorimetrie opgeleide verkoopmedewerker, die u een unieke winkelervaring biedt, volledig gepersonaliseerd en 100% gratis. Afspraken kunnen online worden gemaakt.

Om uw winkel te maken, gaat u naar de eshop of in een van de winkels hier

Point Carré magasins boutiques mode fashion multi marques Belgique

 

Kent u andere ondernemers uit de provincie Luxemburg die het verdienen om in de schijnwerpers te worden gezet? Aarzel niet om ze met mij te delen in de commentaren! Ik zou graag nieuwe ontdekken :) 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerdNederlands nl